המרכז הרפואי האוניברסיטאי ברזילי אשקלון
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
דלג על על המרכז הרפואי
על המרכז הרפואי
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners
דלג על Banners
Banners

בשעה טובה- הולכים הביתה

בשעה טובה- הולכים הביתה

בשעה טובה – הולכים הביתה!

זו היתה התחלה קשה, מורכבת, שונה לגמרי מכל תחושת הורות שחלמתם עליה או שכבר חוויתם.. התינוק החדש שהיה אמור להיות בזרועותיכם מהרגע הראשון שהה אצלנו, בפגיה. זוהי כניסה לא שגרתית לעולם ובמקביל חוויה שטלטלה את עולמכם. טבעי כי החששות והרגשות אינם מתפוגגים יום לאחר החזרה הביתה. יתכן וידרש זמן להסתגלות הדדית שלכם ושל ילדכם. התאימו את ציפיותכם לתהליך מעט שונה. גם אתם וגם התינוק זקוקים לזמן התאוששות, תמיכה ואיסוף כוחות.

כיצד לקדם את התפתחות התינוק בבית?


מחקרים מראים שטיפול הורי מותאם לפגים בשנה הראשונה לחייהם, עשויה למנוע התפתחות מאוחרת בטווח הארוך. הדרך שבה נחזיק את התינוקות, נדבר ונתקשר איתם, תאפשר להם נקודת מוצא טובה יותר להתפתחות מוטורית וקוגניטיבית.
• כאשר אתם מדברים עם הורים אחרים או מעיינים בטבלאות התפתחות, השוו את תינוקכם עפ"י גילו המתוקן, עד גיל שנתיים.
• מגע עמוק כעיסוי תינוקות הוכח כתורם לבריאותו והתפתחותו המוטורית והחושית של התינוק.
• החזיקו את תינוקכם מולכם, חייכו אליו, דברו איתו ושירו לו. נועו איתו ברחבי החדר. הדבר מפתח את חוש התנועה, השמיעה ויכולות התקשורת של תינוקכם.
• תינוקות עדיין זקוקים לכיפוף הפיזיולוגי בו הם שהו ברחם. החזיקו אתו במנח של "ערסול", אפשר גם במנשא, כשברכיו בכיפוף קל, אגן מעוגל, ידיים קרובות זו לזו מעל בית החזה.
• כשהתינוק רגוע ומביע עניין, הציגו לו גירוי חזותי, אחד בכל פעם, רצוי בצבעים מנוגדים, במרחק של כ-20 ס"מ. גרו את סקרנותו והניעו את הצעצוע בעדינות.
• בזמן ערנות, חשוב להשכיב את התינוק על הבטן. אפשר להציג לו משחק כל פעם בצד אחר ואפשר להציג לו מראה מולו.
• השמיעו לתינוקכם מוזיקה רכה, אפשר ע"י מובייל.
• בשלב מאוחר יותר, ניתן להיעזר ב"אוניברסיטה" או משטח פעילות צבעוני.
• הניחו בידיו משחקים בעלי טקסטורות שונים. זה יפתח את חוש המישוש והמגע השטחי.
• אפשר לגרוב לו גרביים צבעוניות או כאלו עם רעשן קטן בקצה.
• התחילו בסדר יום יחסית יציב וקבוע. נסו לשמור על שגרת שינה קבועה: מקלחת, עיסוי, אוכל והשכבה בחדר חשוך, ללא גירויים מסיחים. יתכן ותינוקכם ידרש להפחתת רעש ושמירה על שקט יחסי.
• עם הזמן, תלמדו לזהות את הסימנים וההתנהגות של תינוקכם. היענו לצרכיו כשהוא בוכה, ספקו לו גירויים במידה, זהו מתי הוא התעייף וזקוק למנוחה ושקט ומתי הוא עירני וזקוק לתקשורת.
זכרו כי תינוקכם זקוק לאותם דברים כמו כל תינוק אחר. הוא יעבור את אותם תהליכים התפתחותיים וברצף דומה לכל התינוקות בעולם. הוא ישלים פערים ורבים הסיכויים שהוא יגדל, יתחזק ויתגבר על קשיי הלידה המוקדמת.
עם זאת, המציאות אליה נחשף התינוק בפגיה שונה מתינוק שנולד לאחר הריון מלא. יתכן כי הוא עלול להיות רגיש יותר למגע, יתקשה להירגע ולהתרגל להבדלים בין יום ולילה. סביר כי תינוקכם יתעורר יותר משינה עמוקה ויתעייף מפעולות הדורשות אנרגיה כמו אכילה ורחצה. כמו פגים אחרים, הנוטים לרכוש את אבני הדרך המוטוריות לאט יותר בשנים הראשונות, יתכן כי גם לתינוקכם ידרש עוד קצת זמן כד ללמוד כיצד להרים את הראש, להתהפך, לזחול ולהתחיל ללכת. כדי לעקוב ולסייע לכם בהתפתחותו תקבלו זימון למרפאת מעקב פגים המתנהלת אצלנו במרפאות חוץ כחודש לאחר השחרור.
באם אתם נשארים עם סימני שאלה, היעזרו באנשי המקצוע כדי ללמוד באילו דרכים ניתן להקל על תינוקכם ולתמוך בו בעודו גדל, לומד ומתפתח.
מאחלת לכם הרבה הצלחה ובריאות ותבואו לבקר מדי פעם כדי שנרווה גם אנחנו קצת נחת..

להתראות,
ורד קרבר מרפאה בעיסוק.

הדפס
עבור לתוכן העמוד